Historijska pobjeda: Indija furiozna protiv Tajlanda

Azijski kup

Historijska pobjeda: Indija furiozna protiv Tajlanda

Vrlo efikasan meč odigrali su danas Tajland i Indija u okviru prvog kola grupe A Azijskog kupa.

Iako su u meč ušli kao autsajderi, Indijci su slavili sa ubjedljivih 4:1 i tako na najbolji mogući način otvorili ovaj šampionat.

Indija je povela u 27. minuti kada je sa bijele tačke pogodio Chhetri, a šest minuta kasnije Dangda je poravnao na 1:1 i to je bio rezultat prvog dijela.

Odmah na startu drugog poluvremena, tačnije u 46. minuti, Chhetri postiže svoj drugi gol za novo vodstvo Indije, a zatim u 68. Thapa zabija za 3:1. Konačan rezultat utakmice postavlja Lalpekhlua u 80. minuti.

Indija je sada prva na tabeli sa tri boda, a slijede je UAE i Bahrein sa po jednim, dok je Tajland posljednji bez boda.

Zanimljivo, za Indiju je ovo bila prva pobjeda na Azijskom kupu još nakon 55 godina, te najveći trijumf na ovom turniru u historiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi