Hitno sazvana sjednica Disciplinske komisije

Borac gubi 0:3 i čeka milost DK FSBiH

Hitno sazvana sjednica Disciplinske komisije

Adnan Beganović

Derbi susret 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine prekinut je u 32. minuti nakon što su banjalučki huligani utrčali na stadion i napali navijače Željezničara.

Iako ništa nije naslućivalo na tužan kraj derbija 8. kola upravo se to desilo. Banjalučki huligani, koji sebe odmilja nazivaju navijačima Borca, iz samo njima znanih razloga utrčali su na teren i napali navijače gostujuće momčadi.

Kapija Gradskog stadiona na istočnoj tribini odjednom se otvorila, na atletskoj stazi odjednom su osvanula kamenja, što upućuje na to da je sve već davno bilo isplanirano, no o tome ćemo drugi put.

Utakmica je prekinuta pru vodstvu Plavih od 1:0, a već u utorak će Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH donijeti odluku o kažnjavanju organizatora, FK Borca.

"Borac je veliki klub to je dokazao i u nastupima u Evropi, ali zašto njegovi navijači nisu kao i fudbaleri na tom nivou nije mi jasno. Umjesto da budu nokat i meso dešavaju se stvari koje samo štete fudbalu i nije mi logično da neko ko voli klub radi protiv njega na ovakav način", rekao je predsjednik Disciplinske komisije FS BiH Goran Kosorići dodao:

"Sačekaćemo izvještaje zvaničnih lica sa utakmice, treba da se utvrdi krivica. U ovom momentu ne bih mogao da kažem s kakvom će se kaznom suočiti organizator utakmice, jer je prema viđenom evidentno da je napravljen propust u organizaciji susreta visokog rizika.

Prema Disciplinskom pravilniku Borac će najmanje dvije utakmice igrati pred praznim tribinama, a banjalučki klub će biti i novčano kažnjen, dok će utakmica gotovo sigurno biti registrovano službenim rezultatom 0:3.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.