Hitzfeld: Behrami nije trebao dobiti ni žuti

Hitzfeld: Behrami nije trebao dobiti ni žuti

E. Škorić

Veznjak engleskog West Hama Valon Behrami je još u 37. minuti susreta Švicarska - Čile (0:1) isključen, a švicarski selektor Ottmar Hitzfeld smatra kako njegov igrač nije zaslužio crveni karton.

"Taj crveni karton otežao nam je da se branimo preostalih sat vremena, naročito protiv tima kakav je Čile. Naš igrač nije trebalo da dobije ni žuti karton, i naravno da sam ljut. Bila je to intenzivna utakmica u kojoj smo bili pod velikim pritiskom. Znali smo da su Čileanci brzi, da su snažni i jaki u napadu i morali smo uložiti puno energije da im se suprotstavimo. Moja se ekipa naporno borila, svaki se igrač borio do granica svojih mogućnosti i naravno da su sada razočarani", kazao je Hitzfeld.

Ipak, popularni General smatra kako će Švicarska proći u knock-out fazu takmičenja. U posljednjem kolu Švicarci igraju protiv Hondurasa.

"Siguran sam da ćemo se, ako pobijedimo Honduras, plasirati među 16 najboljih ekipa".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.