Hitzfeld: Mogli bismo naljutiti favorite
Švicarci spremaju iznenađenje aktuelnom evropskom prvaku...

Upozorenje Španjolcima

Hitzfeld: Mogli bismo naljutiti favorite

E. Škorić

Švicarski selektor Ottmar Hitzfeld vjeruje kako njegova momčad može napraviti iznenađenje u duelu sa Španjolskom.

Švicarska i Španjolska igraju u Durbanu ove srijede u okviru prve utakmice u skupini H, a apsolutni favorit je, bez sumnje, aktuelni evropski prvak.

Ipak, njemački stručnjak na klupi Švicarske, Ottmar Hitzfeld, vjeruje kako njegovi izabranici mogu napraviti iznenađenje unatoč jačini protivnika.

"Španjolska je evropski prvak i odigrali su sjajno u svim kvalifikacionim utakmicama. Svi kažu da će pobijediti. Pa ovo je mjesto gdje bismo mogli dobiti našu priliku. Mala Švicarska mogla bi naljutiti favorite. Dat ćemo sve od sebe i pokušati napraviti iznenađenje", kazao je Hitzfeld, koji je, potom, opravdao poraz od Luksemburga u kvalifikacijama.

"Dobro je da je taj poraz od Luksemburga došao na početku kvalifikacija, jer onda možete reagirati i popraviti neke stvari u reprezentaciji."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti