Hitzfeld: Mourinho je arogantan

Hitzfeld: Mourinho je arogantan

Ottmar Hitzfeld je oštro kritikovao Josea Mourinha zbog taktike koju je postavio protiv Barcelone, a još više zbog ponašanja nakon utakmice kada je optužio UEFA-u za urotu.

"Srećom, Mourinhova destruktivna taktika, usmjerena jedino ka provociranju i uništavanju protivničkog plana nije uspjela. Taj stil igre nije u skladu sa renomeom kluba kao što je Real i nanosi veliku štetu imidžu Madriđana", ističe Hitzfeld.

"Sretao sam Mourinhja na nekim sastancima u UEFA i zaista je arogantan, sujetan, stalno žvaće žvaku i često se ponaša kao prostak. Barcelona bi trebalo sve da mu naplati na terenu i u revanšu", zaključio je trener koji je uz Mourinha i Happela jedini osvojio dva puta Ligu prvaka sa dva različita kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti