Hitzfeld: Shaqiri je bio odličan, pokazao je šta može
Foto: EPA.eu

Nakon plasmana u osminu finala

Hitzfeld: Shaqiri je bio odličan, pokazao je šta može

Selektor Švicarske Ottmar Hitzfeld rekao je da je njegova ekipa pokazala karakter u pobjedi nad Hondurasom od 3:0, kojom se ova alpska zemlja plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva.

"Igrali smo protiv snažnog tima u veoma teškim uslovima, bilo je previše vlažno. Pokazali smo sjajan stav, volju i strast i to nas je odvelo dalje", rekao je Hitzfeld.

Selektor Švicarske čiju će klupu napustiti nakon Mundijala kazao je da je junak pobjede nad Hondurasom Xherdan Shaqiri samo potvrdio šta je sve u stanju da postigne. 

"Xherdan Shaqiri je bio odličan danas, pokazao je koliko je sposoban. Ali, igrali smo dobro kao tim i igrači zaslužuju moje čestitke. Sada moramo da se oporavimo, imamo šest dana zbog čega sam sretan i tokom tog perioda ćemo se dobro pripremiti za utakmicu sa Argentinom”, dodao je iskusni stručnjak na klupi Švicarske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.