Hitzfeld: Uvjeren sam da će Bayern i Borussija biti u finalu

Osvojio trofej prvaka Evrope sa oba tima

Hitzfeld: Uvjeren sam da će Bayern i Borussija biti u finalu

Podsjetimo Hitzfeld je sa oba kluba bio prvak Evrope, a sada postoje velike šanse da se dva kluba sretnu u finalu 25. maja na Webleyu. 

"Na rubu smo promjene u evropskom fudbalu, ali Bayern i Borussija Dortmund sada moraju potvrditi ono što su uradili u prvim susretima. Znam kako je teško igrati na Santiago Bernabeu. Rani gol Madriđana na pod reflektorima tog stadiona mogao bi najaviti iznenađenje," rekao je Ottmar Hitzfeld i dodao: 

 

"Ubijeđen sam da Borussija može igrati u finalu protiv Bayerna. Što se njih tiče, prednost od četiri gola je veliko osiguranje. Ne mogu ni zamisliti kako Barcelona postiže četiri gola Bayernu kao 2009. godine. Sada Bayern ima mnogo dominantniju ekipu," rekao je selektor Švicarske.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.