Hladnokrvni Mourinho

Hladnokrvni Mourinho

Pred veliki ogled Intera i Chelsea u okviru Lige prvaka oglasio se, ko drugi nego Jose Mourinho. Portugalac se potrudio da ubijedi javnost kako u meč sa svojim bivšim klubom ulazi neopterećen prevelikim emocijama.

"Ako bismo ispali od njih, mislim da bi im bilo isto kao da su izbacili Arsenala ili Porto. Isto tako bi i meni bio jednak osjećaj da izbacim njih ili, recimo Real Madrid ili Bayern Minhen. Ni manje ni više. Zato na ovu utakmicu gledam sa isto onoliko emocije kao i prema bilo kojoj drugoj utakmici Lige prvaka, bez ikakvog posebnog adrenalina ili pritiska. Konačno, svi smo mi profesionalci. Ja želim pobijediti, oni žele pobijediti a neko će to i uspjeti. Toga smo svjesni i s tim ćemo se pomiriti."

Britanski mediji se već odavno bave pitanjem ko će se zadnji smijati, Roman Abramović ili njegov bivši trener. Mourinha ni to puno ne zamara. Na neka pitanja ipak nije imao odgovora. Takvo je bilo pitanje od kojeg igrača Chelsea najviše strahuje.

"Pitate me od koga strahujem? Je li to Drogba, Lampard, Terry ili Cech? Pitate li Ancelottia da li se više pribojava Eto'oa, Milita, Cesara ili Maicona, dobićete isti odgovor,", kaže Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije