Hleb: Borimo se svaku utakmicu, ali...

Nešto ne štima u Stuttgartu

Hleb: Borimo se svaku utakmicu, ali...

Edmir Škorić

Katastrofalan početak sezone za Stuttgart, no unatoč tome vezni igrač "Švaba" Aliaksandr Hleb vjeruje da će 'stvari doći na svoje'.

Stuttgart u Ligi prvaka uopšte ne igra loše, ali zato u Bundesligi nikako da spoje kraj sa krajem. Trenutno su na 15. mjestu tabele sa svega deset bodova iz dvanaest odigranih susreta. Samo bod ih dijeli od mjesta koje donosi dodatne kvalifikacije za opstanak, a dva od mjesta koje znači ispadanje iz društva najboljih.

Ipak, bjeloruski reprezentativac Alieksandr Hleb sa dozom optimizma vjeruje u mnogo bolju budućnost popularnih Švaba.

"Borimo se svaku utakmicu, ali lopta jednostavno iz nekog razloga ne završi u mreži. Sve što nam je potrebno je malo sreće", kazao je Hleb za Sport Bild.

"Bayer Leverkusen može biti na vrhu tabele, ali ipak ima dosta kandidata koji mogu osvojiti naslov. Čak 15. tim prvenstva (Stuttgart) još uvijek može napraviti čudo."

"Stvari trenutno nisu najbolje, ali ja sam uvjeren da ćemo se vratiti. Također, pobijedit ćemo naredne dvije utakmice Lige prvaka protiv Uniree i Rangersa. Znam da to neće biti lako, ali imamo ono što je potrebno da ih savladamo", dodaje Stuttgartov kreativac, a zatim i pohvalio trenera Markusa Babbela.

"Markus Babbel je veliki trener i on ima punu podršku igrača Stuttgarta. On je stvarno dobar menadžer."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.