Hleb se vraća u Stuttgart
Ponovo u dresu Stuttgarta

Bundesliga

Hleb se vraća u Stuttgart

Bjeloruski reprezentativac Aleksander Hleb, ipak, neće završiti u Interu kao dio transfera Zlatana Ibrahimovića u Barcelonu. Naime, prethodno su Barcelona i Inter dogovorili, da Hleb kao dio transfera pređe u Inter na jednogodišnju posudbu, ali je Hleb takvu mogućnost odbio.

Inter će sad morati platiti 4,5 miliona eura razlike u transferu, a Hleb je odlučio da se vrati u Njemačku, u klub gdje je i stekao ime. Hleb je za Stuttgart igrao u periodu od 2000 do 2005. godine, i bio je jedan od najboljih veznih igrača Bundeslige. 

Nakon sjajnih igara u dresu Stuttgarta odlazi u Arsenal gdje je također odigrao tri odlične sezone koje su ga svrstale u red najtraženijih igrača na Starom kontinentu, a Barcelona je bila najkonkretnija i dovela ga na Camp Nou, ali se nije najbolje snašao u konkurenciji sjajnih veznjaka poput Xavia, Inieste, Tourea i Keite, pa se odlučio na odlazak. 

Aleksander Hleb se odlučio na novi početak, a kako kaže najbolje je ondje gdje vas cijene, a njega u Stuttgartu cijene izuzetno, pa se tako odlučio na novi početak na stadionu gdje je odigrao svoje najbolje utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.