Hleb: Željeli su me Tottenham i Liverpool

Ipak odbrao Birmingham

Hleb: Željeli su me Tottenham i Liverpool

E. Škorić

Alieksandr Hleb priznaje kako je imao ponude Liverpoola, Tottenhama i Benfice, no on se odlučio na posudbu u Birmingham City.

Bjeloruski reprezentativac i član Barcelone koji je proteklih sezona bio posuđen Stuttgartu, ove će sezone, također kao posuđen igrač, igrati u Birmingham Cityju.

"Bilo je ponuda Liveproola, Tottenhama i Benfice i morao sam pažljivo razmotriti sve opcije. S nekima nisam mogao dogovoriti osobne uvjete. Birmignham me, očito, želio više nego itko drugi, pa sam odabrao njih", kazao je 29-godišnjak za Pressball, dodavši:

"Odluka je potaknuta činjenicom da odlično poznajem engleski nogomet. Premiership je daleko najbolja liga na planeti. Birmingham je stabilan klub i trener Alex McLeish je pravi profesionalac. Nisu Arsenal koji svake godine igra u Ligi prvaka, ali meni je važno da sada redovno igram i vratim se u prijašnju formu. Da budem iskren, posljednjih godina forma nije onakva kakva bi trebala biti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.