HNK Branitelj: Želimo da se prekinuti meč ponovi

"Osobe koje su režirale prekid nemaju veze s nama"

HNK Branitelj: Želimo da se prekinuti meč ponovi

Branitelj je posljednjih sedmica bio često u centru pažnje, ali ne zbopg dobrih ili loših rezultata u 1. ligi FBiH, već zbog nekih drugih stvari, koje su na sreću sve rjeđe u našem fudbalu. 

U ovom mostarskom prvoligašu nezadovoljni su suđenjem sudijske trojke na meču protiv Viteza, a pravi povod sazivanja današnje konferencije za štampu bili su incidenti na utakmici protiv Slobode koja je prekinuta.

"Prije svega, javnosti želimo poručiti da mi nemamo organizovanu navijačku grupu, tako da osobe koje su na spornom meču došle na naš stadion i režirale sporni prekid nemaju veze sa nama i našim klubom. Oni uoči incidenta nisu bili ni na tribinama ni na samom terenu našeg stadiona, tako da mi kao klub nismo jednostavno mogli učiniti ništa kako bismo isti spriječili", izjavio je okupljenim novinarima predsjednik Upravnog odbora HNK Branitelj, Željko Ćorić.

Iz Branitelja, također, jasno poručuju da meč protiv Slobode nije prekinut. Odluku o prekidu igračima je saopštio delegat koji je na brifing pozvao predstavnike oba kluba te komesara za bezbjednost.

Glavni arbiter meča, te predstavnik policije na pomenutom brifingu nisu se pojavili. Predstavnici Branitelja izrazili su nadu da se prekinuti meč ponovi, te iskazali spremnost da se navodni navijači drugih klubova spriječe u svojim namjerama koristeći stadion i ime HNK Branitelj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.