Nakon Veleža, spektakl žele i protiv FK Sarajevo: "Već pravimo planove, želimo da svi uživaju"
Sa meča Sloga - Velež

Bordo tim stiže kod niželigaša naredne srijede

Nakon Veleža, spektakl žele i protiv FK Sarajevo: "Već pravimo planove, želimo da svi uživaju"

S. Mlaćo

Novi spektakl sprema se u Gornjem Vakufu Uskoplju.

Sloga će naredne srijede (27.10.) ugostiti FK Sarajevo u okviru šesnaestine finala Kupa naše zemlje.

Već sada je jasno da će se tražiti karta više i veliki posao je pred čelnicima HNK Sloga u samoj organizaciji meča.

Svjestan toga je i prvi čovjek kluba, ambiciozni Ivan Pilić.

"Već smo se čuli sa ljudima iz FK Sarajevo. Prije dvije godine smo igrali protiv Veleža, igrali onda i protiv Leotara i evo treću godinu zaredom dolazi nam premijerligaš. Ovo će biti najveća utakmica za nas u posljednjih nekoliko godina, a igrali smo protiv FK Sarajevo u Kupu BiH, mislim 2010. godine.

Oglasi

Sada će to naravno biti drugačije nego tada", priča Pilić za SportSport.ba.

Ističe da će sve učiniti da to bude pravi nogometni spektakl o kojem će se pričati.

"Mi smo mlađa struktura u klubu posljednje dvije - tri godine sa izuzetkom par starijih ljudi, te smo klub digli na veću razinu, koliko to možemo naravno. Nama je realno rezultat u drugom planu, ali naravno da ćemo se boriti pa ko zna. I protiv FK Gornji Rahić, člana Prve lige FBiH, smo bili nedavno autsajderi, pa smo dobili u regularnom vremenu".

Klub sa Koševa ima veliki broj navijača u Gornjem Vakufu Uskoplju, ali i Bugojnu, Donjem Vakufu...

"Već pravimo planove, organizacija je veoma bitna, sve je to na većem nivou. Sigurno će doći i navijači Sarajeva, ali vjerujemo u sebe. Poslije meča sa Veležom od delegata smo dobili za organizaciju i sve ostalo najbolju moguću ocjenu, vjerujemo da će tako biti i sada".

Oglasi

Sloga je trenutno član Druge lige Jug, ali nije najbolje startala u novoj sezoni i zauzima deseto mjesto. Sigurno nije ni lako biti na čelu jednog manjeg sportskog kolektiva u našoj zemlji.

"Teško jeste, prije svega financijski. Financijska struktura nije zatvorena, mi idemo od mjeseca do mjeseca, nekad od sedmice do sedmice, ali Bože moj. Borba je to, no snaći ćemo se mi nekako", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba ljubazni Pilić.

Prisjetili smo se i gore navedenog meča između Sarajeva i Sloge.

Sarajevo je tada slavilo 2:1, a nakon prvog dijela bilo je 0:0.

Oglasi

U nastavku Jahović i Hamzagić pogađaju mrežu Sloge, da bi konačnih 2:1 postavio Popović u 87. minuti.

Stadion Koševo. Strijelci: 1:0 Jahović (63), 2:0 Hamzagić (81), 2:1 Popović (87). Žuti kartoni: Čakal (Sarajevo), Čorić (Sloga).

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sarajevo: Hamzić, Arsenijević, Botelho (od 46. Ihtijarević), Čakal (od 46. Čomor), Dupovac, Torlak, Šćepanović, Hamzagić, K. Handžić, Pliska (od 55. Jahović), Avdić.

Sloga: Kaltak, K. Matišić, Miličević, Turić, Čorić, Veko, Duvnjak (od 80. Ilić), J. Matišić (od 68. Zec), Popović, Hodžić, Milanović.
Sudija: Goran Paradžik.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi