Danska bruji o momku porijeklom iz BiH: Muamer Brajanac zabio spektakularan gol iz slobodnjaka

Golman nije ni vidio loptu

Danska bruji o momku porijeklom iz BiH: Muamer Brajanac zabio spektakularan gol iz slobodnjaka

Endin Čaušević

Fudbaleri danskog Hobra slavili su danas na svom terenu protiv Hilleroda s 2:1 u meču 24. kola grupe za ispadanje u danskom drugom rangu. Junak domaćeg tima bio je momak porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Muamer Brajanac, koji je zabio spektakularan pogodak.

Hobro je uspio da dođe do velike pobjede protiv Hilleroda koji je inače prvoplasirani na tabeli grupe za ispadnje u drugom rangu danskog fudbala i oni su sigurni što se opstanka tiče.

S druge strane, Hobro je s ova tri boda uspio da dođe do drugog mjesta i pobjegne iz opasne zone, te je čini se i za njih "zrak čist" što se tiče opstanka u drugom rangu danskog fudbala.

Hobro je slavio pred svojim navijačima sa 2:1, a meč je obilježio nevjerovatan pogodak kojeg je krajem drugog poluvremena postigao Muamer Brajanac.

Riječ je o 22-godišnjem fudbaleru koji je inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali je nastupao za omladinske selekcije Danske.

Početkom prošle godine potpisao je za Hobro u koji je stigao iz Horsensa, a sada je pokazao kakav silovit udarac ima, te da je odličan izvođač prekida.

Oglasi

Brajanac je u 37. minuti utakmice zabio spektakularan gol iz slobodnjaka za 1:0. "Ispalio je raketu", a golman protivničke ekipe skoro da nije ni vidio loptu.

Fantastičan pogodak ovog napadača iz slobodnog udarca pogledajte na OVOM LINKU.

Prednost ove ekipe u 84. minuti udvostručio je Deedson, ali je samo tri minute kasnije Houborg vratio neizvijesnost u meč golom za 2:1. No, ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat današnje utakmice.

Inače, Brajanac je prošao omladinske kategorije Danske, ali nakon nastupa za juniorsku selekciju ove zemlje nije više dobijao pozive u naredne kategorije.

Zbog svojih roditelja koji su iz Bosne i Hercegovine on ima pravo nastupa za našu reprezentaciju. U dosadašnjoj sezoni Brajanac je na 27 mečeva zabio sedam golova, te je upisao i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi