Hoće li Celtic i Rangers u Premiership
Martin je nekad trenirao Celtic

Premiership

Hoće li Celtic i Rangers u Premiership

Nezadovoljni jačinom lige, škotski velikani Celtic i Rangers sve više razmišljaju o priključenju engleskoj Premier ligi. Zasad u Engleskoj ima mnogo više protivnika ove ideje, nego onih koji  je odobravaju.

Martin O"Neill trener Aston Ville, inače bivši trener Celtica jedan je od onih koji odobravaju ideju da škotski velikani zaigraju u društvu Manchestera, Arsenala, Liverpoola, Chelsea i ostalih engleskih klubova.

O"Neill je pet sezona trenirao Celtic i svjestan je situacije u škotskom nogometu, gdje Celtic i Rangers ulažu mnogo novca, ali ga teško uspjevaju vratiti, jer je interesovanje sponzora za TV prava jako malo iz razloga što svake sezone ostali klubovi iza dva velikana iz Glasgowa zaostaju i po dvadesetak bodova na tabeli.
Posljednji klub koji je uspio uzeti primat Celticu i Rangersima bio je Aberdeen prije skoro 25 godina, kada ga je s klupe vodio Sir Alex Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.