Hoće li koronavirus utjecati na baraž i EP? "Moramo slijediti naredbe pojedinih zemalja..."

Evropa u panici, Italija najviše stradala

Hoće li koronavirus utjecati na baraž i EP? "Moramo slijediti naredbe pojedinih zemalja..."

E. Škorić

Još nije jasno hoće li na Euro 2020. utjecati epidemija koronavirusa koja je pogodila Italiju, jednu od 12 zemalja domaćina, izjavio je u utorak potpredsjednik UEFA-e.

Italija je zemlja u Evropi koja je najgore pogođena epidemijom virusa koji se prvi put pojavio u Kini. Sjeverni dio Italije, posebno regije Lombardija i Veneto, najviše su pogođene i do sada je umrlo sedam osoba, a zaraženo ih je 260.

U Italiji su otkazani brojni sportski događaji, uključujući utakmice Serije A, a najmanje šest od 10 zakazanih utakmica Serije A bit će odigrane iza zatvorenih vrata.

Rim, koji do sada nije bio pogođen koronavirusom, trebao bi ugostiti tri utakmice grupne faze i jedno četvrtfinale na Evropskom prvenstvu ovog ljeta. Šta će se desiti?

"Nalazimo se u fazi čekanja. Mi pratimo zemlju po zemlju i nogomet mora slijediti naredbe pojedinih zemalja", rekao je Italijan Michele Uva, član izvršnog odbora UEFA-e, državnoj televiziji Rai.

Napoli je domaćin Barceloni u utorak u osmini finala Lige prvaka. Nije bilo prijedloga da se utakmica odgodi ili igra iza zatvorenih vrata jer je Napulj izvan pogođene regije.

Utakmica Intera u Evropskoj ligi kod kuće protiv Ludogoreca u četvrtak će biti iza zatvorenih vrata, a klub je u utorak potvrdio da će svi navijači koji su kupili ulaznice dobiti svoj novac natrag.

Rim će 14. marta biti domaćin meča između Italije i Engleske. Times je u utorak izvijestio da su organizatori turnira već zabrinuti zbog rasporeda, kao i zbog posjeta Italije Irskoj sedam dana ranije.

Također, italijanska federacija mačevanja saopštila je kako je otkazala događaj u Svjetskom kupu koji bi se trebao održati u Padovi od 6. do 8. marta.

Ostaje da se vidi šta će se dešavati, a pitanje je hoće li strah od koronavirusa stvoriti probleme pred mečeve baraža krajem marta. Bh. reprezentacija u Zenici će u polufinalu ugostiti Sjevernu Irsku, ali za sada nismo zemlja pogođena koronvirusom, mada postoji opravdan strah da bi se to uskoro moglo desiti.

EURO će se igrati u 12 gradova: London, München, Rim, Baku, St. Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao i Budimpešta. Turnir bi trebao početi 12. juna (Rim), a finale je zakazano za 12. juli (London).

Top Komentari

Najnovija informacija: Korona virus - Za virus ne postoji lijek, niti vakcina. Pacijenti koji su do sada izliječeni, izliječeni su isključivo zahvaljujući svom imunom sistemu. Virus se ne liječi antibioticima, lijek ne postoji
0 1
Nikoizniceg
Prije će nas mediji ubiti nego bilo šta drugo, samo dižete paniku...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi