Hoće li umor riješiti pobjednika u vječitom derbiju?

Veliki rivali u paklenom tempu

Hoće li umor riješiti pobjednika u vječitom derbiju?

Sezona u Premijer ligi BiH se polako približava kraju, a raspored utakmica u mjesecu aprilu bio je i više nego paklen.

Željezničar i Sarajevo se sastaju u subotu na Grbavici, a pobjednika 110. vječitog derbija mogao bi, osim kvaliteta koji je svakako približan, rješavati i faktor umora, pa na kraju bi se mogla radovati odmornija ekipa.

Oba kluba su od 1. aprila do danas odigrala po četiri utakmice, tri u prvenstvu i jednu u Kupu, a ritam srijeda-subota je veoma nezgodan za fudbalere koji nastupaju u našem prvenstvu. Također, nezgodan je i trenerima, koji baš i ne raspolažu prevelikim brojem kvalitetnih igrača na klupi koje mogu u svakom trenutku bez problema 'gurnuti' u prvih 11 kako bi odmorili nekog od standardnih fudbalera, što svojim potezima i potvrđuju.

Gledajući utakmice u aprilu, lako je zaključiti da ni Slavko Petrović ni Mehmed Janjoš nisu previše mijenjali početne postave, ali i da je trener Željezničara to radio još rjeđe od svog kolege na drugoj strani.

Željezničar je prethodne četiri utakmice pretežno počinjao u istoj postavi, uz eventualno jednu ili dvije (prinudne) promjene, a Petrović je izmjene radio u kasnoj fazi tih utakmica. Slično je bilo i sa Sarajevom, s tim što je Janjoš ipak malo više rotirao, također dijelom i zbog problema sa povrijeđenim i suspendovanim igračima. 

Jasno je da su (glavni) fudbaleri oba kluba poprilično umorni, a ostaje nam da vidimo ko će se bolje izboriti s tim na terenu Grbavice.

U nastavku pročitajte kome su u proteklih 15-ak dana najviše vjerovali treneri dva sarajevska rivala, Petrović i Janjoš. 

1. april, Željezničar - Sloboda 4:2:

Kjosevski, Bogičević, Kerla, Stanić, S. Stevanović, Blagojević (90), Marković, Zakarić (70), Zeba (82), M. Stevanović,  Lendrić
Ušli: Musa u 70., Radinović u 82. i Hasanović u 90.

5. april, Zrinjski - Željezničar 0:0:

Kjosevski, Bogičević, Kerla, Stanić, S. Stevanović (90), Blagojević, Marković, Zakarić (64), Zeba (90), M. Stevanović, Lendrić
Ušli: Crnov i Boccaccini u 90. i Musa u 64.

8. april, Željezničar - Krupa 1:0:

Kjosevski, Bogičević, Kerla, Stojanović, S. Stevanović, Blagojević, Marković (80), Zakarić (90), Zeba (58), M. Stevanović, Lendrić
Ušli: Radinović u 58., Hasanović u 80., Crnov u 90.

12. april, Široki Brijeg - Željezničar 1:0:

Kjosevski, Bogičević, Kerla, Musa, S. Stevanović, Blagojević, Marković (68), Zakarić, Zeba (77), M. Stevanović, Lendrić (85)
Ušli: Radinović u 68., Bekrić u 77. i Nikolić u 85.


2. april, Sarajevo - Radnik 1:1:

Pavlović, Novaković, Balić, Hodžić, Al. Bekić, Hebibović (69), Rustemović, Sarić, Crnkić (78), Duljević, Am. Bekić
Ušli: Anđušić u 69. i Liivak u 78.

5. april, Sloboda - Sarajevo 0:2:

Pavlović, Kovačević, Mihojević, Hodžić, Al. Bekić, Ivetić, Rustemović, Hebibović (90), Sarić, Duljević (90), Ahmetović (79)
Ušli: Am. Bekić u 79., Kadušić i Lelić u 90.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

9. april, Sarajevo - Zrinjski 0:0:
Pavlović, Kovačević, Mihojević (43), Hodžić, Ivetić, Al. Bekić, Rustemović, Hebibović, Sarić, Duljević (90), Ahmetović (79)
Ušli: Crnkić u 43., Am. Bekić u 79. i Lelić u 90.

12. april, Sarajevo - Mladost DK 1:1
Adilović, Novaković, Mihojević, Hodžić (77), Al. Bekić (67), Rustemović, Sarić, Crnkić, Hebibović (64), Duljević, Ahmetović.
Ušli: Husejinović u 64., Ivetić u 67. i Kadušić u 77.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi