Hodgson na mukama, Carrick se sunča

Uoči Eura 2012

Hodgson na mukama, Carrick se sunča

Selektor reprezentacije Engleske, Roy Hodgson, nalazi se u nimalo prijatnoj situaciji nakon što se povrijedio jedan od najbitnijih igrača njegovog tima, Frank Lampard. U najboljoj formi nije ni tek oporavljeni Scott Parker tako da bi Hodgsonu dobro došla neka dodatna imena na spisku.

Novi selektor Engleske, našao se svakako u situaciji kakvu nije želio, nekoliko dana pred Euro.

Kao idealna zamjena najviše se spominje veznjak Manchester Uniteda, Michael Carrick. Ipak, male su šanse da će sjajni veznjak koji je odigrao 22 utakmice za nacionalni tim otputovati na Euro, jer je još ranije poručio fudbalskom savezu Engleske da nije zainteresovan za igranje u reprezentaciji ukoliko će sjediti na klupi.

Povrh svega, Carrick se uopšte i ne nalazi u Engleskoj već na Barbadosu, gdje sa svojom porodicom uživa u odmoru dok se njegove kolege iz reprezentacije pripremaju za utakmicu protiv Belgije. .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.