Hodgson vratio Ferdinanda u reprezentaciju

Hodgson vratio Ferdinanda u reprezentaciju

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Engleske Roy Hodgson vratio je fudbalera Manchester Uniteda Ria Ferdinanda u nacionalni tim.

Hodgson je prethodno odbijao da zove Ferdinanda zbog sukoba njegovog brata Antona sa Johnom Terryjem, ali je zbog problema sa štoperskim pozicijama bio prinuđen da pozove 34-godišnjeg Ferdinanda za susrete protiv Crne Gore i San Marina.

Ferdinand nije bio pozvan od strane Hodgsona na Evropsko prvenstvo, a posljednju utakmicu je odigrao 2011. godine protiv Švicerske. Ipak, nakon gotovo dvogodišnjeg izbivanja, sada je dobio poziv,  te se očekuje da ponovo zaigra za reprezentaciju.

Spisak reprezentacije Engleske:


Golmani: Ben Foster, Joe Hart, Fraser Forster.

Odbrana: Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Michael Dawson, Rio Ferdinand , Glen Johnson, Chris Smalling, Kyle Walker.

Vezni red: Michael Carrick, Tom Cleverley, Steven Gerrard, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Milner, Leon Osman, Scott Parker , Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott, Ashley Young.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.