Hodžić: Zaista, teško je napustiti Sarajevo
FOTO: fksinfo.com

Nažalost, mora se rastati sa najvećom ljubavi

Hodžić: Zaista, teško je napustiti Sarajevo

Ibro Hodžić nakon pet godina provedenih u prvom timu Sarajeva napustit će Koševo. S obzirom da ovaj 26-godišnji golman nikada nije dobio pravu priliku u bordo dresu, okušat će se u nekom drugom klubu.

Sarajevo je pregovaralo sa svim igračima. Tim sa Koševa želi smanjiti platnu listu. Jedan od igrača sa kojima je pregovarano o raskidu saradnje je i Ibro Hodžić. Golman koji je ponikao u bordo klubu nada se da će uspjeti dogovoriti sa čelnicima tima sa Koševa.

"Imao sam pregovore. Razgovarali smo o raskidu saradnje. Nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba 26-godišnji golman, koji ima ugovor sa Sarajevom do kraja tekuće sezone.

Hodžić je ponikao u Sarajevu. Prvi profesionalni ugovor potpisao je 2006. godine. Bio je član šampionske generacije bordo tima iz sezone 2006/07. Debi u Premijer ligi imao je prošle godine u oktobru u pobjedi protiv Leotara od 3:0, a odmah potpom branio je u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega na Koševu, koja je završena rezultatom 2:2.

Ipak, to nije bilo dovoljno Hodžiću da se dokaže. Ponovo se preselio na svoje staro mjesto i sve je krenulo ispočetka. Nije dočekao novu priliku, tako da će se sada, nažalost, morati oprostiti od svoje najveće ljubavi. Neće ga biti na treninzima, golu bordo tima... ali hoće na sjevernoj tribini.

"Teško mi je napustiti Sarajevo. Zaista, teško. Isto bi mi bilo i za godinu, dvije, tri... Ponikao sam tu. Sarajevo mi je sve u životu. Tako sam odgajan od malih nogu. To je nevjerovatna ljubav. Čast mi je što sam bio dio te šapmionske generacije. To će mi ostati u veoma lijepom sjećanju. Kad god budem u prilici svoj klub ću podržati sa tribina", rekao je Hodžić.

Hodžić već ima nekih ponuda, ali ne želi žuriti sa odlukom gdje će nastaviti karijeru. Ističe da je spreman okušati se u Premijer ligi ukoliko dođe prava ponuda.

"Želim se prvo neko vrijeme totalno odmoriti od fudbala. Ima već nekih ponuda, ali ne želim da žurim. Imam duži period da donesem odluku. Spreman sam se okušati u Premijer ligi, ako dođe prava ponuda. Vjerujem u sebe", dodao je 26-godišnji golman.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.