Hoeness: Bit će zabavno

Kad Bayern otplati kredit za stadion

Hoeness: Bit će zabavno

Edmir Škorić

Uli Hoeness, predsjednik minhenskog Bayerna najavio je kako će se njegov klub aktivirati na tržištu, no čim otplati kredit za Allianz Arenu.

"Uspijemo li otplatiti kredit za naš stadion kroz šest do deset narednih godina, Bayern će postati iznimno financijski moćan u smislu novih pojačanja. Ostali će se bundesligaški klubovi tada suočavati sa vrlo teškom zadaćom", rekao je Hoeness, objasnivši:

"Sav financijski višak od prodaje ulaznica i oglašavanja, koji sada koristimo za otplatu dospjelih kreditinih obveza, tada ćemo koristiti za jačanje igračkog kadra. Govorim o svoti između 20 i 30 miliona eura svake godine. Bit će zabavno!".

Bavarci početkom ove sezone nisu doveli niti jednog igrača, tek su uspjeli vratiti Kroosa, Brena i Ottla sa posudbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.