Hoeness najavio tužbu protiv njemačih medija

Hoeness najavio tužbu protiv njemačih medija

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness, nakon što je optužen za utaju poreza, najavio je pokretanje tužbe protiv medija koji su objavili da na bankovnim računima ima preko sto miliona eura.

"Tužit ću sve one koji su to ludilo objavili. Zaista više ne mogu izdržati ove beskrupulozne optužbe", izjavio je Hoeness.

Protiv Hoenessa je tužilaštvo u Munchenu tokom prošle sedmice podiglo optužnicu za utaju poreza. Hamburški časopis "Stern" naveo je kako Hoeness na švicarskim bankovnim računima ima nekoliko stotina miliona eura.

Suđenje Hoenessu za trebalo bi početi krajem septembra. Hoeness je uhapšen 20. marta, a potom odmah pušten uz kauciju od pet miliona eura. Priznao je u intervjuu objavljenom u aprilu ove godine da je sakrio milione eura od njemačkih poreskih vlasti, zahvaljujući pravu na tajnost koje garantuje švicarski zakon o bankama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.