Hoeness: Nećemo kupiti Friedricha
Friedrich ostaje kapiten Herthe

Izvršni direktor Wolfsburga

Hoeness: Nećemo kupiti Friedricha

Edmir Škorić

Novi izvršni direktor Wolfsburga Dieter Hoeness demantovao je navode da će Vukove pojačati kapitenom svog bivšeg kluba, berlinske Herthe.

Dieter Hoeness nedavno je iz Berlina stigao u Wolfsburg, te je imenovan za novog izvršnog direktora Vukova. Mediji su pisali kako će Hoeness iskoristiti loše stanje u berlinskoj momčadi te u Wolfsburg dovesti kapitena Herthe Arne Friedricha.

"Nismo napravili nikakvu ponudu za Arne Friedricha i još nismo odlučili hoćemo li ikoga dovoditi u januarskom prelaznom roku", kazao je Hoeness za njemački list Bild.

Brzailac Lima se vraća u Herthu?


Friedrichov suigrač, Brazilac Andre Lima, mogao bi se vratiti u Herthum, nakon neuspjelih pregovora s Botafogom. Napadač je veći dio prošle godine proveo u Botafogu, ali 24-godišnjak bi se sada mogao vratiti u Njemačku.

"Svi znaju da ja želim ostati u Botafogu, ali nisam siguran u moju budućnost i sve ovisi o tome kako će teći pregovori između dvaju klubova", istakao je Lima za spox.com.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.