Hoeness protiv SP u Africi

(Ne)sigurnost

Hoeness protiv SP u Africi

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Joseph Blatter napravio je veliku grešku kada je Južnoafričkoj Republici dodijelio organizaciju svjetskog prvenstva 2010. godine, izjavio je predsjednik Bayerna Uli Hoeness.

On je u izjavi lokalnom dnevniku Muenchner Merkur kazao da neće putovati u JAR na SP, čiji organizatori su suočeni s problemima sigurnosti i lošom prodajom ulaznica.


"Nikada nisam bio naklonjen ideji da se SP održi u Južnoj Africi, kao i u Africi uopće, sve dok nije u potpunosti riješeno pitanje sigurnosti", kazao je Hoeness.

"Uvjeren sam da i Blatter sada duboko u sebi misli da je odluka o dodjeli organizacije SP-a Južnoj Africi bila najveća greška koju je napravio", dodao je.

Sigurnost je na svim svjetskim prvenstvima predstavljala ključni faktor, ali je zabrinutost porasla nakon ubistva trojice ljudi u napadu na autobus s reprezentacijom Togoa na Afričkom kupu nacija u Angoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti