Hoeness se privremeno povlači?

Hoeness se privremeno povlači?

O. Lekić

Izvršni odbor Bayerna razmatra mogućnost da od predsjednika Ulija Hoenessa traži da privremeno podnese ostavku, dok je pod istragom za izbjegavanje poreza.

Šezdesetjednogodišnji Hoenes je, kako prenose njemački mediji, uhapšen prošlog mjeseca u svojoj kući, a onda pušten uz kauciju od pet miliona eura, pod optužbom da je izbjegao plaćanje poreza.

Hoenes koji je priznao da u Švicarskoj ima bankovni račun, rekao je da ne želi da podnese ostavku, ali je nekoliko članova Upravnog odbora Bayerna tražilo od njega da privremeno odstupi, dok traje istraga.

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je nedavno da je razočarana zbog ovog skandala u koji je umiješan Hoenes.

Bayern je na korak od plasmana u svoje treće finale Lige prvaka u četiri godine, pošto je u prvoj polufinalnoj utakmici u utorak savladao Barcelonu sa 4:0.

Revanš meč se igra u srijedu 1. maja na Nou Kampu. Bavarci su već obezbijedili titulu u Bundesligi, po 22. put u istoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.