Hoffenheim bez Salihovića gostuje Mujdžinom Freiburgu

Bundesliga 3. kolo

Hoffenheim bez Salihovića gostuje Mujdžinom Freiburgu

A. Haznadarević

Nakon reprezentativne pauze, večerašnjim susretom Augsburga i Wolfsburga, nastavit će se takmičenje u njemačkoj Bundesligi.

Treće kolo najelitnije njemačke fudbalske lige donosi nam nekoliko zamiljivih duela, a bh. javnosti su svakako najzanimljiviji nastupi ekipa u kojima igraju reprezentativci Bosne i Hercegovine.

Ipak, odmah treba podsjetiti da Vedad Ibišević i Sejad Salihović nemaju pravo nastupa u ovom kolu, budući da su i jedan i drugi mečeve drugog kola završili prije vremena zbog crvenih kartona.

U subotu se igra šest mečeva, a posebno možemo istaći susrete branioca titule Borussije Dortmund, kojoj u goste dolazi ekipa Bayera iz Leverkusena, kao i okršaje viceprvaka minhenskog Bayerna sa Mainzom, te Borussije M'Gladbach sa Nurnbergom.

Stuttgart bh. reprezentativnog napadača Vedada Ibiševića na svom stadionu će dočekati novajliju u elitnom rangu Bundeslige momčad Fortune, a u ovom meču glavna napadačka snaga Švaba Vedad Ibišević neće imati pravo nastupa, s obzirom na to da je u prošlom meču protiv Bayerna zardio crveni karton nakon okršaja sa Boatengom. Fortuna se trenutno nalazi na odličnom četvrtom mjestu na tabeli sa osvojena četiri boda, dok je Stuttgart na posljednjoj poziciji bez ijednog osvojenog boda.

Pored ovih susreta, snage će odmjeriti i ekipe Hannovera i Werdera, te Furtha i Schalkea.

U nedjelju nas očekuju nova dva susreta, a posebno zanimljiv će biti okršaj Mujdžinog Freiburga i Salihovićevog Hoffenheima. Salihović je baš kao i Ibišević u prethodnom kolu zaradio dva žuta kartona, te je nakon svega četiri minute provedene u igri morao napustiti teren. Zbog toga ni popularni Sejo neće nastupiti za svoju ekipu, dok s druge strane nastup Mensura Mujdže u dresu Freiburga ne bi trebao biti doveden u pitanje.

Posljednji, ali ništa manje zanimljiv meč, odigrat će ekipe HSV-a i Eintrachta, koji je sezonu počeo iznenađujuće dobro, te je u prva dva kola stigao do isto toliko pobjeda i trenutno se nalazi na diobi prvog mjesta sa minhenskim Bayernom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.