Hoffenheim bolji od Koelna

Njemački DFB Kup

Hoffenheim bolji od Koelna

Večeras su igrani susreti 2. kola njemačkog fudbalskog DFB kupa.

Hoffenheim je na svom terenu dočekao ekipu Koelna, a u početnih 11 nije bilo niti jednog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Vedad Ibišević susret je počeo sa klupe, dok još uvijek nedovoljno oporavljenog Sejada Salihovića nije bilo večeras u sastavu ekipe iz Sinnsheima.

Koeln je poveo golom Bosanca Mate Jajala već u šestoj minuti susreta, ali je stvari na početak vratio Chinedu Obasi četiri minute prije odlaska na odmor.

Prednost Hoffenheimu u 50. minuti susreta donio je Musala, a kasnije se ispostavilo kako je 2:1 bio i konačan rezultat susreta. Ibišević je kompletnu utakmicu odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Borussija iz Moenchengladbacha muku je mučila sa Heidenheimom, a rezultat je nakon regularnih 90 minuta glasio 0:0. Ništa se nije mijenjalo ni nakon produžetaka, a Gladbach je dalje prošao nakon boljeg izvođenja penala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.