Hoffenheim deklasirao Hannover
Strijelac četvrtog gola, Peniel Kokou Mlapa

Bundesliga, 10. kolo, Hoffenheim - Hannover 4:0

Hoffenheim deklasirao Hannover

Hoffenheim je sa svoje Rhein-Neckar-Arene ispratio sa četiri gola u mreži, a na ovoj utakmici nisu nastupili naši reprezentativci Sejad Salihović i Vedad Ibišević.

Veznjak gostiju, Manuel Schmiedebach samo nakon 19. minuta igre je uspio zaraditi dva žuta kartona, te je tako isključen iz igre. Međutim, prvi gol je pao u samom finišu prvog poluvremena. Hoffenheim u vodstvo je doveo 21-godišnji Islanđanin Gylfi Þór Sigurðsson.

Odmah na startu drugog poluvremena, Senegalac Demba Ba je oboren u šesnaestercu gostiju, a siguran izviđač sa bijele tačke je bio Gylfi Þór Sigurðsson, a to je bio njegov drugi gol na utakmici.

Strijelac prva dva gola je asistirao Dembi Ba koji je u 51. minuti postigao gol za 3:0, što je bio njegov šesti gol ove sezone. 19-godišnji Njemac togoanskih korjena Peniel Kokou Mlapa u 71. minuti postiže gol za 4:0 što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Napadač naše reprezentavije, Vedad Ibišević ostao je kao neiskorištena izmjena u ovom susretu.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.