Hoffenheim i Furth bez golova

Prijateljski susret

Hoffenheim i Furth bez golova

Adnan Beganović

Fudbaleri Hoffenheima u prijateljskom susretu igranom u trening kampu u Leogangu nisu uspjeli pobijediti Furth. Nakon 90 minuta nije bilo golova.

Njemački drugoligaš bolje je otvorio susret i u 11. minuti zatresao je Hoffenheimovu mrežu, no gol je poništen zbog ofsajda.

Prvu pravu priliku Hoffenheim je imao u 14. minuti. Naš reprezentativac Vedad Ibišević izborio se za poziciju u šesnaestercu, no nije uspio svladati protivničkof golmana.

U 32. minuti Sejad Salihović dobro je šutirao, no lopta je okrznula prečku i otišla u gol aut.

Pet minuta kasnije Furth je opasno zaprijetio, no Haas nije bio precizan. Posljednju priliku u prvom dijelu Hoffenheim je imao u 43. minuti, no Eduardo iz slobodnjaka nije bio precizan.

U drugom dijelu Ralf Ragnick dao je priliku rezervnim igračima, a nekih izglednijih prilika nije bilo ni na jednoj strani. Jedinu je za Hoffenheim imao Thomalla, no nije bio precizan.

Ibišević je igrao do 58. minute, a Salihović do 66.

Prijateljski susret:
Hoffenheim - Furth 0:0

Za Hoffenheim su igrali: Jaka - Raitala (46 Eichner), Šimunić (46 Neupert), Compper, Ibertsberger - Carlos Eduardo (46 Džabiri), Luiz Gustavo (66. Emperor), Salihović (66. Ludwig) - Vukčević (46 ' Thomalla), Ibišević (58 Ba (69 Hemlein) Mlapa (46 Tagoe).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.