Hoffenheim i Mainz podijelili bodove

Bundesliga, 22. kolo

Hoffenheim i Mainz podijelili bodove

Edmir Škorić

Hoffenheim i Mainz odmjerili su večeras snage na Rhein-Neckar Areni u prvom susretu 22. kola njemačke Bundeslige. Susret je okončan bez pobjednika (1:1.

Boris Vukčević je u osmoj minuti natrčao i jedan odbijanac poslao pored desne stative Christiana Wetkla. Potom je Vukčević uputio prizemni centaršut, a Makedonac Nikolce Noveski nes(p)retno loptu poslao u mrežu svog čuvara za slavlje Hoffenheima.

U 18. minuti Mainz uzvraća preko Mohameda Zidana, koji je najprije presjekao akciju domaćih na centru, dugo vukao loptu, a onda iz trka opalio, Tom Starke uspijeva odbraniti.

Gosti su izjednačili u 29. minuti. Radoslav Zabavnik je asistirao, a Zidan neometano sa sedam metara loptu plasirao iza leđa nemoćnog Starkea. Egipćanin je u posljednjem danu prijelaznog roka u Mainz stigao iz dortmundske Borussije, a večeras mu je ovo bio treći nastup za novi-stari klub i već treći gol.

U nastavku se također očekivao poneki pogodak, no strijelci su zatajili i završeno je bez pobjednika - rezultatom 1:1. Ovaj bod Hoffenheimu je donio napredak za jednu poziciju i sada je 11., dok je i Mainz sa 13. pozicije stigao na 12., ostavivši Koeln iza sebe.

Bh. reprezentativac Sejad Salihović ušao je umjesto Roberta Firmina tek u 78. minuti u redovima momčadi iz Sinsheima, koju je večeras u drugoj utakmici vodio novi trener Markus Babbel. I u svom debiju prošle sedmice Babbel je osvojio bod. Tada je Hoffenheim remizirao s Werderom (1:1). Ukupno je ovo Hoffenheimu bio šesti uzastopni domaći remi, a Mainzu deseti uzastopni susret bez pobjede u gostima.

Bundesliga, 22. kolo:

Hoffenheim - Mainz 1:1 (Noveski 9 - autogol/ Zidan 29)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.