Hoffenheim i u Koelnu bez Salihovića

Koljeno još uvijek stvara probleme

Hoffenheim i u Koelnu bez Salihovića

Edmir Škorić

Hoffenheim sutra u sklopu 7. kola njemačke Bundeslige gostuje Koelnu, a trener Holger Stanislawski ponovo neće moći računati na bh. reprezentativca Sejada Salihovića.

Salihović je povrijedio koljenu u kvalifikacijskom susretu naše reprezentacije i Bjelorusije u Zenici, te je propustio gostovanje Mainzu i domaću uutakmicu s Wolfsburgom u prošlom kolu. Vrijedi napomenuti da je Hoffenheim u oba navrata slavio.

Naš reprezentativac postigao je tri pogotka u prva tri kola i još uvijek je prvi strijelac tima iz Sinsheima. Trenutno je na rehabilitaciji, baš kao i veznjak Fabian Johnson, te će obojica pauzirati još neko vrijeme.

Hoffenheimov trener Holger Stanislawski u petak je potvrdio da ovog vikenda definitivno neće moći računati na pomenuti dvojac. U klubu su vjerovali da će Salihović biti spreman još protiv Wolfsburga protekle sedmice, no povreda koljena još uvijek nije zaliječena.

Salihović je upitan i za utakmicu s Bayernom 1. oktobra, ali mi se svi nadamo da će biti potpuno spreman do važnih kvalifikacijskih utakmica naše reprezentacije protiv Luksemburga i Francuske, koje su na programu 8. i 11. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.