Hoffenheim prelazi u formaciju 4-4-2?
Obasi i Salihović

Ibiševićeva povreda poremetila Ragnickov plan

Hoffenheim prelazi u formaciju 4-4-2?

Povreda našeg reprezentativca Vedada Ibiševića, najboljeg strijelca jesenjeg dijela Bundeslige (18 golova u 17 mečeva) u mnogome je poremetila planove Ralfa Ragnicka, trenera Hoffenheima koji će sa svojim izabranicima pokušati napraviti čudo i u proljetnom dijelu šampionata odbraniti naslov najbolje ekipe u Njemačkoj.

Ipak, opšta je ocjena svih poznanika najvažnije sporedne stvari u Njemačkoj da će to biti gotovo nemoguća misija bez našeg Ibiševića, koji će zbog puknuća prednjih križnih ligamenata desnog koljena sa zelenog terena izbivati pola godine, odnosno do kraja sezone.

Mediji u Njemačkoj špekulišu sa će Ragnick u jesnjem dijelu šampionata biti primoran odstupiti od prepoznatljivog sistema 4-3-3 i da će morati preći na formaciju 4-4-2, a kao glavna poluga novog Hoffenheimovog sistema ističe se Brazilac Carlos Eduardo, koji bi trebao biti spona između veznog reda i napadačkog dvojca Chinedu Obasi – Demba Ba.

Takođe, u tom slučaju Ragnick bi riješio dilemu koga izabrati između Tobiasa Weisa i Sejada Salihovića, jer bi u formaciji sa četiri vezna igrača bilo mjesta za obojicu igrača.

Njemačke kolege ocjenjuju da Brazilac Wellington koji je plaćen pet miliona eura ne može zamijeniti Ibiševića, što je potvrdio i Ragnick.

"Kod Wellingtona se osjeti napredak u igri, ali on još uvijek nije igrač kojeg bi mogli koristiti u startnoj postavi i koji bi predvodio naš napad“, rekao je Ragnick.

U javnosti su već procurila i imena napadača koji bi mogli naslijediti Ibiševića, ali obzirom da je Ragnicku „unutrašnja hemija tima“ glavni stup za uspjeh, pitanje je da li će jesenji prvak Njemačke zaista kupovati napadača, što bi poremetilo „timski duh“.  

Bilo kako bilo, jedno je sigurno – Hoffenheim u nastavku prvenstva bez Ibiševića neće biti isti!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.