Hoffenheim se okreće njemačkim talentima

Ragnick i Hopp imali sastanak

Hoffenheim se okreće njemačkim talentima

Adnan Beganović

Trener Hoffenheima Ralf Ragnick sve više se nalazi na udaru kritičara, a pojedini njemački mediji zbog slabih rezultata najavljivali su i njegovu smjenu, no bogati predsjednik kluba Dietmar Hopp ne želi o tome ni razmišljati.

Njemački mediji navode da su Hopp i Ragnick imali sastanak na kojem se razgovaralo o novom ugovoru, no dogovor nije postignut i navodno će se pregovori nastaviti nakon prvenstva.

"Razgovarali smo o svemu, pa i o novom ugovoru. Međutim odlučili smo da nakon prvenstva sjednemo i pokušamo dogovoriti sve detalje", rekao je Ragnick, dok je Hopp izjavio:

"Bilo je svakakvih špekulacija. Govorilo se da ja nisam zadovoljan, pa da se Ralf umorio, no od toga ništa nije istina. Ja imam povjerenje u njega i na ljeto ćemo sjesti i nastaviti sa razgovorima."

Hoffenheim se trenutno nalazi na 11. mjestu bundesligaške tabele, a njemački mediji navode da je na spomenutom sastanku dogovoreno da se klub u budućnosti više oslanja na mlade njemačke fudbalere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.