Hoffenheim slavio, Salihoviću 60 minuta
Salihović okružen igračima Zuricha

Jesenji prvak Njemačke bolji od Zuricha

Hoffenheim slavio, Salihoviću 60 minuta

Jesenji prvak Njemačke, Hoffenheim, u posljednjem kontrolnom susretu u La Mangi danas je savladao Zurich, jesenjeg šampiona Švicarske rezultatom 3:1.

U sjeni povrede Vedada Ibiševića, te uvodna dva poraza u Španiji od Bochuma i HSV-a, identičnim rezultatom 0:2, izabranici trenera Ralfa Ragnicka danas su podsjetili na nastupe u jesenjem dijelu Bundeslige, te su naprosto pregazili rivala iz Švajcarske.

Zanimljivo, utakmica je imala tri djela. Uoči početka susreta dogovoreno je da se igra tri puta po 30 minuta, a ne dva puta po 45 minuta. Naš reprezentativac Sejad Salihović odigrao je prvu i treću „trećinu“, ukupno 60 minuta.

Dva pogotka za Hoffenheim postigao je Selim Teber i to u 20. i 55. minuti, dok je treći gol Hoffenheima „djelo“ Lampija, igrača Zuricha, koji je u 42. minuti pogodio mrežu svoga gola. Počasni pogodak za jesenjeg šampiona Švicarske postigao je Schonbachler u 56. minuti. Posljednjih 30 minuta u dresu švicarskog kluba odigrao je i Emra Tahirović, potencijalni reprezentativac BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.