Hoffenheim - Sunderland 3:1

Prijateljski susret

Hoffenheim - Sunderland 3:1

O. Lekić

Fudbaleri Hoffenheima u porijateljskom susretu rezultatom 3:1 svladali su Sunderland, a dva pogotka za njemačku momčad postigao je Šimunić, dok se jednom u listu strijelaca upisao Tagoe.

Momčad naših reprezentativaca Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića mnogo je bolje otvorila susret i već u 7. minuti preko Šimunića došla je do vodstva. Isti igrač postigao je u 29. minuti pogodak za 2:0.

Pred sami kraj poluvremena Ibišević je imao dobru priliku, no nije uspio svladati Sunderlandovog golmana.

U drugi dio Sunderland je ušao mnogo ofanzivnije, a u 66. minuti Henderson je smanjio na 2:1, no samo dva minuta kasnije Tagoe pogađa za konačnih 3:1.

Naši reprezentativci našli su se na terenu od prve minute, s tim da je počekom drugog dijela Ibiševića zamijenio Vukčević, dok je umjesto Salihovića u 72. minuti ušao Gulde.

Prijateljski susret:

Hoffenheim - Sunderlan 3:1 (Šimunić 7', 29', Tagoe 68' / Henderson 66')

Hoffenheim: Starke, Beck (C) (Ibertsberger, 46), Compper (Eichner, 59), Ba (Tagoe, 59), Eduardo (Weis, 46), Šimunić (Kaiser, 72), Mlapa (Thomalla, 72), Ibišević (Vukčević, 46), Gustavo, Salihović (Gulde, 72), Vorsah (Raitala, 72).
Sunderland: Mignolet, Bardsley, Richardson, Bramble, Da Silva, Malbranque (Henderson, 46), Campbell (Weir, 82), Cattermole (C) (Cook, 76), Zenden (Colback, 46), Bent (Waghorn, 72), Jones (Al-Muhammadi, 46).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.