Hoffenheim ubjedljiv, Bičakčić na nivou
Hoffenheim je, s druge strane, nakon ove pobjede zauzeo osmu poziciju u Bundesligi sa 13 osvojenih bodova, koliko ima i Eintracht iz Frankfurta (Foto: EPA)

Nagelsmannov tim deklasirao Stuttgart

Hoffenheim ubjedljiv, Bičakčić na nivou

Hoffenheim čiji dres nosi naš Ermin Bičakčić slavio je večeras protiv Stuttgarta s visokih 4:0.

Nagelsmannovi izabranici su razmontirali Stuttgart, iako nije tako izgledalo u početku, pošto u prvih 45 minuta pogodaka na "Rhein-Neckar" Areni uopšte nije bilo.

U drugom poluvrijemu je viđena prava golijada. U trećoj minuti nastavka mrežu Stuttgarta je načeo Brenet, da bi samo tri minute kasnije isti igrač asistirao Joelintonu koji matira Zielera za vodstvo Hoffenheima od 2:0.

Do 60. minute Hoffenheim je uspio postići još dva pogotka koja je postigao Belfolid i postavio, ispostavit će se, konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić je, po običaju, odigrao čitav meč za svoj tim. Kako je njegov tim sačuvao mrežu netaknutom, može se reći da je odradio vrlo dobar posao u odbrani.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi