Hoffenheim za polufinale protiv Cottbusa

Parovi četvrtfinala DFB-Pokala

Hoffenheim za polufinale protiv Cottbusa

Edmir Škorić

Hoffenheim naših reprezentativaca Vedada Ibiševića i Sejada Salihovića u četvrfinalu njemačkog DFB-Pokala igrat će sa Energie Cottbusom.

Nakon što su neočekivano izbacili Wolfsburg, nogometaši njemačkog drugoligaša Cottbusa u četvrtfinalu će ugostiti Hoffenheim. Sejad Salihović i Vedad Ibišević pokušat će napraviti ono što nije pošlo za rukom Edinu Džeki i njegovim "vukovima".

Aktuelni njemački prvak Bayern gostovat će drugoligašu Alemannia Aachenu. Aachen je na penale u osmini finala izbacio Frankfurt, dok su Bavarci nadigrali Stuttgart na Mercedes-Benz Areni (6:3). Schalke će igrati sa boljim iz ogleda Offenbach - Nurnberg koji nije u utorak odigran zbog snijega.

Grlićev Duisburg na svom će terenu plasman u polufinale tražiti protiv pobjednika duela Koblenz - Kaiserslautern koji također nije odigran zbog vremenskih uvjeta.

Utakmice četvrtfinala na programu su 1. i 2. maja, dok je finale zakazano za 21. maj u Berlinu.

Parovi četvrtfinala DFB-Pokala:


Schalke 04 - Offenbach/ Nürnberg
Energie Cottbus - Hoffenheim 1899
Alemannia Aachen - Bayern München
MSV Duisburg - Koblenz/ Kaiserslautern

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.