Hoffenheimu samo bod protiv Koelna

Bundesliga

Hoffenheimu samo bod protiv Koelna

Danas je odigrano pet utakmica 23. kola njemačke Bundeslige, u kojima gosti nisu uspjeli zabilježiti niti jednu pobjedu.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević i Sejad Salihović započeli su od prve minute susret kada je njihov Hoffenheim dočekao Koeln. Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, 0:0, a svi su golovi postignuti u nastavku.

Domaći su poveli već u trećoj minuti nastavka, kada je ponajbolji strijelac gostiju Milivoje Novaković zatresao sopstvenu mrežu. Ipak, gosti iz Koelna su uspjeli doći do izjednačenja u 69. minuti golom Mohhamada.

Nakon dvije utakmice bez pobjede, Borussija Dortmund je osvojila tri boda na svom stadionu u susretu sa St. Paulijem. Milioneri iz Dortmunda su tako nastavili pohod ka dugo očekivanoj tituli prvaka Njemačke.

Prvi gol za domaće bio je djelo Lucasa Barriosa u 39. minuti, a već u četvrtoj minuti drugog poluvremena Gunesch je svojim autoglom povisio vodstvo Borussije i tako praktično otklonio sve dileme oko pobjedbnika u ovom susretu.

Freiburg je sa 2:1 bio bolji od Wolfsburga, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Mensur Mujdža na terenu je proveo svih 90. minuta, te zaradio i žuti karton.





Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.