Holanđani ne smiju na FB i Twitter

Tokom Svjetskog prvenstva

Holanđani ne smiju na FB i Twitter

Selektor Holandije Bert van Marwijk svojim je igračima zabranio korištenje društvenih internet mreža tokom Svjetskog prvenstva.

Povod tome bila je nesmotrenost 23-godišnjega Eljera Elije, koji je u svojoj sobi organizovao igranje videoigrica i pritom upalio web-kameru. U jednom trenutku mladi se igrač HSV-a pogrdno izrazio o Marokancima. Gledaocima videa, među kojima je bilo i Marokanaca, to se nije svidjelo. Sve je rezultiralo pravim malim skandalom.

Obrambeni fudbaler Ajaxa Gregory van der Wiel oprostio se od svojih prijatelja na Twitteru postom da reprezentativcima više nije dopušteno tvitati.

Eliju su, s druge strane, iz vodstva reprezentacije natjerali na izvinjenje.

"Nisam mislio nikoga uvrijediti. Samo sam se našalio na račun prijatelja iz djetinjstva", rekao je Elia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.