Holanđani razbili vršnjake iz Njemačke
Foto: UEFA

Evropsko prvenstvo za kadete

Holanđani razbili vršnjake iz Njemačke

Nakon što je selekcija BiH savladala Dansku, Evropsko kadetsko prvenstvo je nastavljano duelom Grupe D u kojem su se sastali Njemačka i Holandija. Na kraju su uspješniji bili Holanđani koji su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0.

Holandija je bila puno bolji rival tokom čitave utakmice, pa je sasvim zasluženo došla do ubjedljive pobjede.

Igrala se 18. minuta kada je Bukusu oborio igrača Holandije Redana u svom kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Penal je izveo upravo Redan koji je bio siguran i doveo Holandiju u vodstvo od 1:0.

Isti igrač je u zadnjim trenucima prvog dijela povisio na 2:0, dok je za konačnih 3:0 pogodio Summerville na otvaranju drugog poluvremena, u 41. minuti.

Njemačka nije uspjela uraditi ništa na ovom susretu, pa su Holanđani slavili ubjedljivu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi