Holanđani slavili gostujuće trijumfe
Arnautović donio pobjedu Twenteu u Francuskoj

Šenaestinafinala Kupa UEFA

Holanđani slavili gostujuće trijumfe

Odigrane su i posljednje dvije prve utakmice šesnaestinefinala Kupa UEFA u kojima su minimalne gostujuće pobjede od po 1:0 večeras ostvarili holandski klubovi.

Ajax je slavio protiv Fiorentine. Italijane je rastužio Bakircioglu golom u 60. minutu meča. Twente je slavio na jugu Francuske. Golom Marka Arnautovića iz 23. minuta porazili su slavni Marseile.

Večeras u ranijim terminima odigrana su tri meča, Lech – Udinese 2:2, Shakhtar -  Tottenham 2:0 i Copenhagen – Manchester City 2:2.

Podsjetimo, u susretima odigranim u srijedu postignuti su sljedeći rezultati: Dynamo Kijev - Valencia 1:1, Zenit - Stuttgart 2:1, Olympiakos - Saint-Etienne 1:3, Aston Villa - CSKA Moskva 1:1, Werder - Milan 1:1, Bordeaux - Galatasaray 0:0, NEC – HSV 0:3, PSG - Wolfsburg 2:0, Sampdoria - Metalist Kharkiv 0:1, Aalborg - Deportivo La Coruna 3:0, Braga - Standard Liege 3:0.

Revanš utakmice šesnaestine finala su za dvije sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.