Holandija - San Marino 11:0!

Mađarska bolja od Švedske

Holandija - San Marino 11:0!

Edmir Škorić

Nevjerovatnom gol-razlikom savladala je Holandija u Eindhovenu San Marino. Tulipani su postigli čak 11 golova!

Holandski selektor Bert van Marwijk najavljivao je golijadu u mreži protivnika, no malo ko je mogao povjerovati da će lopta u mreži gostiju odsjesti čak 11 puta! Četiri gola postigao je Arsenalov napadač Robin van Persie, po dva su zabili Wesley Sneijder i Klaas-Jan Huntelaar, po jednom Heitinga, Kuyt i Wijnaldum...

Tulipani su vodeći sa maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica, a njihova gol-razlika sada iznosi 21:5. S druge strane, Sanmarinci nemaju postignut gol, a ni osvojen bod. Primili su 33 gola u sedam utakmice.

Mađarska je u dosta neizvjesnoj utakmici, rezultatom 2:1, savladala Švedsku. Poveli su preko Szabicsa u finišu prvog dijela, ali je Wilhelmsson poravnao na 1:1 pola sata prije kraja. U samoj završnici Rudolf donosi tri boda Mađarskoj, koja je sada zajedno s večerašnjim protivnikom na diobi drugog mjesta. Obje selekcije imaju po 15 bodova.

Finska je s 4:1 još danas savladala Moldaviju.

Grupa E:

Holandija - San Marino 11:0 (Van Persie 7, 65, 67, 79, Sneijder 12, 87, Heitinga 17, Kuyt 49, Huntelaar 56, 77, Wijnaldum 90)
Mađarska - Švedska 2:1 (Szabics 44, Rudolf 90/ Wilhelmsson 60)
Finska - Moldavija 4:1 (Hamalainen 11, 43, Forssell 52 - penal, Armas 70 - ag/ Alexeev 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.