Holandija u osmoj utakmici do osme pobjede

Englezi s 1:0 bolji od Walesa

Holandija u osmoj utakmici do osme pobjede

Edmir Škorić

Širom Evrope večeras su igrani kvalifiacijski mečevi za plasman na EURO 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini,

Maksimalan učina zadržala je Holandija, koja je u osmoj utakmici stigla do osme pobjede. Van Marwijkovi izabranici s 2:0, golovima Strootmana i De Jonga, slavili su kod Finske. Istim rezultatom Mađarska je bila bolja od domaće Moldavije.

San Marino i dalje služi kao reprezentacija na kojoj se popravlja gol razlika. Švedska je u toj zemlji slavila s 5:0. Holandija je osigurala EP, dok su baražu sve bliži Mađari.

U grupi G, koja broji pet selekcija, Engleska je pogotkom Ashleya Younga savladala Wales, dok je Švicarska na krilima Shaqirija (hat-trick postigao) napravila preokret protiv Bugarske, koju je u vodstvo inače doveo Ivanov.

Slobodna je večeras bila Crna Gora.

Grupa E:

Finska - Holandija 0:2 (Strootman 29, De Jong 90)
Moldavija - Mađarska 0:2 (Vanczak 7, Rudolf 83)
San Marino - Švedska 0:5 (Kallstrom 64, Wilhelmsson 70, 90, Olsson 81, Hysen 88)

Poredak: 1. Holandija 24, Mađarska 18, Švedska 15, Finska 9, Moldavija 6, San Marino.


Grupa G:


Engleska - Wales 1:0 (Young 35)
Švicarska - Bugarska 3:1 (Shaqiri 45, 62, 90/ Ivanov 9)

Poredak: Engleska 14, Crna Gora 11, Švicarska 5, Bugarska 5, Wales 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.