(Ne)odigrana najkraća utakmica u historiji fudbala: Trajala je samo pet sekundi

Nevjerovatna situacija u Holandiji

(Ne)odigrana najkraća utakmica u historiji fudbala: Trajala je samo pet sekundi

Eldar Ganibegović

Amaterski fudbal ponudi neke bizarne i nevjerovatne situacije zanimljive neutralnim posmatračima, ali i vrlo neugodne i frustrirajuće za same aktere. 

Jedna takva upravo se dogodila u petom razredu holandskog fudbala.

Ekipa De Schuttersa na Uskrsni ponedjeljak se trebala suočiti s TPO-om. No, TPO nije uspio skupiti  11 igrača za utakmicu.

Na teren je izašlo samo sedam igrača, jedan je bio trener golmana, a drugi trener momčadi. Upravo je ovaj trener, Tijs van Bragt, bio odgovoran za taktiku pripremljenu za ovaj susret.

Samo pet sekundi nakon početka utakmice, van Bragt se srušio, hvatajući se za koljeno. Za TPO je to bio "problem" jer se utakmica ne može igrati s manje od sedam igrača u ekipi.

Cijelu akciju očito je ekipa TPO-a isplanirala. Ako se ne bi pojavili na utakmici, dobili bi ne samo poraz od 3:0, već i kaznu od lige. Sada bi možda mogli izbjeći obje posljedice.

Trener De Schuttersa bio je ogorčen zbog cijele stvari.

"Ne razumijem zašto bi iko to učinio. Ako otkažete utakmicu, dobijate kaznu. Tako uništavate igru za 20 dječaka iz De Schuttersa i nekoliko navijača. Mogli smo bolje iskoristiti Uskrsni ponedjeljak. Ovo je nesportsko ponašanje, nepoštovanje. Šteta za amaterski fudbal. Nikad to prije nisam doživio, a ovdje sam već nekoliko godina", rekao je Johan Sulkers, a citira ad.nl.

"Razumijem frustraciju De Schuttersa, ali mi smo mali klub, moramo se osloniti na volontere. Ne trebaju nam kazne. Ušao sam na teren iz nužde, ali me je boljelo koljeno. Da sam mlad, nastavio bih igrati. Ali neću sada sve riskirati. Još uvijek patim od toga", odgovorio je van Bragt.

Ne zna se što će biti dalje s ovom utakmicom. FS Holandije mogao bi upisati 0-0 kao konačni rezultat. Možda će se utakmica igrati, ali u drugom terminu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi