Holandski Savez poništio crveni karton fudbaleru PSV-a

Potez za svaku pohvalu

Holandski Savez poništio crveni karton fudbaleru PSV-a

Jetro Willems je sinoć, ničim izazvan, isključen nakon samo 29 sekundi utakmice između NAC Brede i PSV-a.

Iako se na prvu učinio brutalnim, Willmsov start na protivničkog igrača uopšte nije proizveo ni najmanji kontakt već je fudbaler Brede vješto izrežirao pad.

Sudac je nasjeo na prevaru i poslao fudbalera PSV-a u svlačionicu već nakon pola minute igre čime je postavljen novi rekord holandske Eredivisie jer niko nikad nije ranije zaradio isključenje.

Iz holandskog Saveza su dan poslije učinili potez vrijedan pohvale kojim su spasili dostojanstvo fudbala u toj zemlji. Pogledavši snimak, prosudili su da nije bilo ni govora o prekršaju i da je Willems neopravdano iskjučen pa su mu odlučili poništiti crveni karton. Tako je Willems zasluženo lišen suspenzije i bit će na raspolaganju treneru već za meč narednog kola protiv Utrechta.

Iako su svih 90 minuta igrali s igračem manje, lideri holandskog šampionata su slavili protiv Brede rezultatom 2:0 a oba pogotka postignuta su u drugom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.