Holland: Iskustvo Irske bi moglo prevagnuti

Holland: Iskustvo Irske bi moglo prevagnuti

Matt Holland, bivši reprezentativac Irske, misli da bi u večerašnjoj utakmici baraža između Irske i Estonije, iskustvo moglo biti na strani njegove reprezentacije.

"Iskustvo Shaya Givena, Richarda Dunnea, Damiena Duffa i Robbiea Keanea je od vitalnog značaja. Defanzivno smo veoma jaki, a to je baš dio terena koji pokrivaju Dunne i Given. Primili smo samo jedan gol u posljednjih 9 utakmica, što pokazuje naš kvalitet. Ponavljam, iskustvo u odbrani je naša najveća snaga.", rekao je Matt Holland, dodavši:

"Ako želimo pobijediti Estoniju, mislim da moramo gledati svoje prednosti, kao što je odbrana. U napadau ćemo imati problema, jer je Kevin Doyle suspendovan, dok je Shane Long povrijeđen."

Ove dvije ekipe će večeras odmjeriti snage u Talinu, uz arbitražu Mađara, Viktora Kassaia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije