Holtz: Uvijek želimo pobijediti
Jeff Saibene, Luc Holtz i Paul Philipp

Selektor Luksemburga

Holtz: Uvijek želimo pobijediti

Edmir Škorić

Luc Holtz će u večerašnjem susretu sa Bosnom i Hercegovinom debitovati na selektorskoj poziciji Luksemburga u zvaničnim utakmicama.

Ovaj 41-godišnji stručnjak koji je ranije odigrao 55 utakmica za Luksemburg, debitovat će večeras u jednoj takmičarskoj utakmici na klupi te reprezentacije. On je ranije trenirao mladu luksemburšku selekciju.

Luksemburg je, kao skoro i u svakoj utakmici, večeras potpuni autsajder pred svojim navijačima u duelu sa izabranicima selektora Safeta Sušića. Holz zna da njegov tim ima male šanse, no Luksemburžani se nadaju čudu. Ne treba sumnjati da bi i jedan postignut gol zadovoljio njhove apetite.

"U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo. Nadam se da ćemo makar jednom i uspjeti u tome", kazao je Holz.

Holz je svoj debi kao igrač u dresu Luksemburga imao u oktobru 1991. godine, kada su remizirali sa Portugalom (1:1). Oproštajni susret odigrao je 2002. godine. Tada su Luksemburžani "potopljeni" u duelu sa Rumunijom (0:7).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.