Honda donio pobjedu CSKA Moskvi

Premier liga Rusije, 1. kolo

Honda donio pobjedu CSKA Moskvi

Edmir Škorić

Premier liga Rusije startala je današnjom utakmicom CSKA i Amkara u Moskvi. Domaći su u zadnjim minutama došli do minimalne pobjede golom veznjaka Honde.

Domaći trener Leonid Slutsky je na teren poslao samo jednog napadača Necida, kojeg su tokom čitavog susreta loptama "hranili" Gonzalez, Dzagoev i Krasić. No, nisu uspjeli matirati golmana gostiju Naburina sve do sudijske nadoknade.

Ovojanuarsko pojačanje Honda je pogodio za pobjedu CSKA u prvom kolu. Bh. reprezentativac Elvir Rahimić je ušao u finišu utakmice kao taktička zamjena. Amkar je ovu utakmicu igrao u skoro identičnom sastavu kao prošle sezone, tek je Drinčić prešao u redove Spartaka iz Moskve.

Treba istaknuti da je Amkar klub koji u Rusiji najmanje prima pogotke, pa su se Moskovljani dobro namučili da dođu do minimalne pobjede.

Premier liga Rusije, 1. kolo:
CSKA Mosvka - Amkar Perm 1:0 (Honda 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.