Honda na milimetar od Milana

Na San Siro stiže prvi Japanac?

Honda na milimetar od Milana

E. Škorić

Prestižni nogometni portal goal.com otkriva kako se japanski reprezentativa Keisuke Honda (24) nalazi nadomak AC Milana.

Talijanski klub je jučer poslao ponudu od 13 miliona eura za Hondu, a iz Moskve je stigao odgovor kako će playmakera pustiti tek za 15 miliona eura. Navodno, Rossoneri će pristati na takav zahtjev ruske momčadi, te je sve izvjesniji da ćemo uskoro vidjeti prvog Japanca u dresu Milana.

"Jako smo blizu potpisivanju Honde, klubovi su na milimetar od konačnog dogovora. Trener Allegri ga obožava i želi da igra zajedno sa Ronaldinhom i Patom", prenosi goal.com izjavu izvora bliskom Milanu.

Honda je briljirao u dresu Japana na Svjetskom prvenstvu te je postigao i dva sjajna gola, a interes brojnih europskih klubova privukao je i dobrim nastupima u dresu CSKA prošle sezone.

Japanskog ofanzivca, pored Milana, navodno žele još Arsenal, Liverpool, Birmingham, Everton, Atletico Madrid, Deportivo i Valencia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.