Honda poslao emotivnu poruku navijačima Milana
Foto: EPA

Napušta Rossonere na kraju sezone

Honda poslao emotivnu poruku navijačima Milana

E. Čaušević

Japanski fudbaler Keisuke Honda jučer je protiv Bologne odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Milana na San Siru.

Honda je bio strijelac jednog gola u pobjedu Rossonera od 3:0, a nakon utakmice je poručio navijačima ovog kluba da je ovo bila njegova oproštajna utakmica. Već dugo se špekuliše da će japanski fudbaler napustiti redove Milana, a sada je donio konačnu odluku da će to uraditi ovog ljeta.

Japanac je ove sezone odigrao samo sedam utakmica u Seriji A, a u jednoj je bio starter. U zadnjem kolu Serije A ekipa Milana ovog vikenda igra u gostima protiv Cagliarija i to će biti prilika za Hondu da se zvanično oprosti od kluba i navijača.

"Najbolji navijači na svijetu, hvala vam. Bilo je dosta izazova za mene u ove tri i po godine koliko sam igrao u Milanu i mogu reći da sam dosta naučio. Napustit ću Milan na kraju ove sezone, ali nadam se da ćemo se uskoro ponovo sresti. Možda tada neću biti igrač i ko zna šta nam život sve nosi. Do tada ću se potruditi da treniram i igram što bolje. Hvala vam na svemu. Forza Milan", poručio je Honda.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi